Blog

Welkom op mijn blog over communiceren met dieren en healing van dieren. Hier deel ik mijn vele mooie en ontroerende ervaringen uit mijn dagelijkse leven met onze dieren en uit mijn praktijk. Ik wens je veel leesplezier, inzicht en verrijking!

Het ingrijpende sterven van drie zeer geliefde katten

Je kunt als mens in situaties belanden, die zo ingrijpend zijn, dat het voelt alsof je leven stilstaat. Erik en ik hebben in een paar maanden tijd driemaal zo’n situatie meegemaakt. Driemaal voelde het alsof de aarde onder onze voeten verdween en we in een diepe, bodemloze put vielen.

Charlie liggend op de bank

Ode aan een hondenleven in eenvoud

‘’Als het klaar is, is het klaar.’’ Deze uitspraak zal me altijd bijblijven. Jij was recht voor zijn raap, mijn lieve, kleine teefje Charlie. Voor jou geen ingewikkeld leven, maar een leven in eenvoud met bovenaan jouw wensenlijstje eten en stokken achternarennen.

Liefde tussen kat en hond

Op Facebook kwam er een foto voorbij van een kat en een hond die elkaar intens knuffelden. Zij leefden in de straten van Cairo. Bij de foto stond, dat deze kat en hond alles samendeden en samen opgroeiden. De liefde tussen beide dieren was duidelijk te zien en heel ontroerend. Zij hadden elkaar gevonden onder moeilijke omstandigheden.

Kreon op de boot

De lichtkracht van een hond

Mijn ontmoeting met Kreon en Charlie

Jouw grote, trouwe ogen vielen me gelijk op. Met een heldere blik keek jij mij aan. Ik was bij jou, Kreon, op bezoek om in te voelen of jij samen met jouw zus mijn levensgezel zou worden. Ik werd door twijfels overvallen. Ja, jullie waren leuke hondjes, maar waren jullie ook echt dé hondjes? Ik wist het niet.

Op het moment dat het tijd was om naar huis te gaan, kwam jij nog even bij me. Jouw kopje boog voorover en het leek alsof jij voor mij knielde, maar dat had ik me vast ingebeeld of toch niet?

Ronan in zijn favoriete mandje

Adoptie van Isis en Ronan uit Egypte

Ik kan me nog goed de eerste foto van katertje Ronan herinneren. Onze zeer geliefde schildpadpoes Arizona was net overleden en ik was er helemaal kapot van. Via de bemiddeling van Egyptische katten kregen we een foto van een klein schildpadpoesje, dat sterk op Arizona leek. Dit poesje, dat de naam Isis had gekregen, was die dag op straat gevonden samen met haar broertje. De kittens waren zo’n vier weken oud. Er leek iets mis te zijn met het broertje, maar het was nog onduidelijk wat.

Mijn bijzondere ontmoeting met een roofvogel

Leven in Zuid-Frankrijk

Er zijn in het leven van die ontmoetingen die je niet kunt voorzien en die een blijvende indruk achterlaten. Mijn man Erik en ik leven sinds 2 maanden in Zuid-Frankrijk, een oase qua weer, qua omgeving en qua energie. Wat me gelijk opviel was de levenskracht van de bomen hier. Ze ademen allemaal een zachte kracht uit en worden omhuld door een prachtige, subtiele energie.

Genieten van Moeder Natuur

Momenteel huren we tijdelijk een huisje in een kleine stad. Dit betekent dat onze Shetlandpony’s niet aan huis kunnen staan. Gelukkig hebben we een prima plek voor hen gevonden op nog geen tien minuten afstand. Dagelijks gaan we bij hen langs om hen te verzorgen en om te genieten van de intense schoonheid van Moeder Natuur.

2019 © Heart4Animals - Irene van Leeuwen | Design door Erik van Leeuwen
stroming